Het is een frustrerend probleem waar velen van ons mee te maken krijgen: je favoriete parfum lijkt niet zo lang te blijven hangen als je zou willen. Maar waarom gebeurt dit? En wat is hier de reden achter? In deze blog geven we antwoord op deze vragen. Lees hieronder verder!

Waarom parfum vervaagt

Er zijn meerdere redenen waarom de geur van parfum vervaagt. Hieronder hebben we enkele belangrijke factoren op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat je parfum minder lang ruikt.

Chemische samenstelling

Iedereen heeft een unieke chemische samenstelling van de huid, en dit heeft een aanzienlijke invloed op hoe lang parfum op je huid blijft. De zuurtegraad van je huid kan bijvoorbeeld variëren en invloed hebben op de stabiliteit van geurmoleculen. Je kunt een snelle test doen om dit te controleren. Lik voorzichtig aan je pols. Als je een doordringende smaak waarneemt, kan dit erop wijzen dat je huid te zuur is voor je favoriete geur.

Voedingsgewoonten en huidtype

Een droge huid heeft de neiging om geurige moleculen minder goed vast te houden dan een vette huid. Bovendien kunnen bepaalde voedingsgewoonten, zoals een streng dieet dat vetten vermindert of een overdaad aan pittig of vet voedsel, de temperatuur van je lichaam veranderen en ervoor zorgen dat je parfum sneller vervaagt.

De leeftijd van het parfum

De leeftijd van het parfum als het geopend is, is ook van invloed of die blijft hangen. Door een parfum op de juiste plek te bewaren en op de juiste manier, dan zal het geurtje ook langer blijven hangen. Wil je meer hierover weten? Lees dan onze blog 'hoe lang blijft parfum goed'.

Invloed van transpiratie

Transpiratie speelt ook een rol bij het verdwijnen van parfum. Wanneer je zweet, worden geurmoleculen sneller vrijgegeven, waardoor je parfum sterker, maar ook vluchtiger wordt. Bovendien kunnen de chemische stoffen in zweet het evenwicht van je parfum beïnvloeden. Hierdoor gaat het luchtje sneller weg.

Tips voor een langdurige geur van parfum

Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je parfum langer blijft hangen.

Hieronder staan enkele handige tips:

  • Voordat je parfum aanbrengt, smeer je huid in met een "vette basis." Dit kan helpen geurmoleculen beter vast te houden.
  • Gebruik een bodylotion met dezelfde geur als je parfum, of kies voor een badolie of douchegel die overeenkomt met je favoriete geur.
  • Breng onmiddellijk na het afdrogen enkele druppels badolie aan op je "hot spots," zoals de polsen, de holte van de ellebogen, knieën en hals. Deze warme plekken helpen de geur te verspreiden.
  • Ontdek de juiste manier om verschillende soorten geuren aan te brengen, of het nu parfum, eau de toilette of eau de cologne is. Elke variant heeft specifieke tips om de geur optimaal te benutten.

Wil je meer tips hierover? Lees dan onze blog 'tips om parfum langer te laten ruiken'.

Wat is de beste plek om parfum aan te brengen, zodat hij langer meegaat

Om ervoor te zorgen dat je parfum optimaal verspreidt en langer meegaat, is het cruciaal om het op warme plekken aan te brengen. Warmte vergroot namelijk de intensiteit van een parfum. Dus concentreer je op de warme delen van je lichaam, zoals de polsen, de holte van de ellebogen, knieën en de hals, voor een lang blijvende geurbeleving.

Dit zijn enkele inzichten in waarom parfums vervagen en hoe je kunt zorgen voor een langduriger geurervaring. Door rekening te houden met je huidtype en enkele handige tips te volgen, kun je langer van je favoriete parfum genieten.