Parfum is als een geheime, geurige aanvulling op je persoonlijkheid. Het kan je zelfvertrouwen een boost geven, herinneringen oproepen en mensen verleiden. Maar hoe zorg je ervoor dat je parfum de hele dag bij je blijft en langer kan laten ruiken? We hebben 15 enorm handige tips om ervoor te zorgen dat je favoriete geur langer meegaat!

15 tips om parfum langer te ruiken

1. Begin met een schone huid

Voordat je parfum aanbrengt, neem een verkwikkende douche of bad. Warm water opent je poriën en maakt je huid ontvankelijker voor parfum. Zorg ervoor dat je jezelf goed afdroogt, vooral de warmtepunten, voordat je je parfum aanbrengt.

2. Hydrateer je huid

Droge huid absorbeert parfum niet goed en kan ervoor zorgen dat de geur snel vervliegt. Breng eerst een ongeparfumeerde bodylotion, vochtinbrengende crème of zelfs een beetje vaseline aan om je huid zacht en gehydrateerd te houden. Hierdoor blijft de parfum langer hangen!

3. Parfum vóór kleding

Spray parfum op voordat je je kleding aantrekt. Hierdoor kun je de warmtepunten bereiken waarop je de geur wilt laten ontwikkelen, en voorkom je mogelijke vlekken op je kleding.

4. Focus op warmtepunten

De beste plekken om parfum aan te brengen zijn de zogenaamde 'warmtepunten,' waar je aders dicht onder je huid liggen en je lichaamswarmte de geur kan activeren. Kies de plekken afhankelijk van wie je de geur wilt laten ervaren.

  • Voor persoonlijk genot: Breng parfum aan op de warmtepunten dichtbij je neus, zoals je hals, kin en sleutelbeenderen.
  • Voor je geliefde: Spray parfum op je borst, schouderbladen, onder en boven je oren (niet achter je oren vanwege bacteriën), en zelfs op je navel.
  • Voor een 'sillage' (geurspoor): Kies de achterkant van je nek en de binnenkant van je knieën.

5. Niet wrijven

Vermijd de verleiding om parfum op je polsen te sprayen en ze dan tegen elkaar te wrijven. Dit kan de geur veranderen en de levensduur verkorten. Laat de parfum gewoon drogen voordat je je kleding aantrekt. Anders is de geur van korte duur.

6. Wees zuinig

Overdrijf niet met parfum. In de meeste gevallen is één spray per warmtepunt voldoende. Het doel is om subtiel en aangenaam te ruiken, niet om anderen te overweldigen. Hierdoor verspil je alleen maar je parfum.

7. Gerichte toepassing

Spray je parfum rechtstreeks op je warmtepunten vanaf een afstand van 10-20 cm. Vermijd de praktijk van parfumneveling, omdat dit een deel van de geur kan verspillen. Dit is anders zonde van de parfum.

8. Parfumeer je haar

Parfum kan zich goed hechten aan je haar vanwege de porositeit. Voorzichtigheid is geboden, want sommige parfums bevatten alcohol die je haar kan uitdrogen. Gebruik parfumoliën of op water gebaseerde parfums voor je haar. Anders kan je deze tip beter vermijden!

9. Parfum op kleding

Parfum blijft langer op kleding dan op de huid. Een lichte spray op je kleding kan de geur gedurende de dag behouden. Wees echter voorzichtig, want sommige parfums kunnen vlekken veroorzaken op kleding, vooral donkere, sterk geconcentreerde varianten.

10. Wissel regelmatig van luchtje

Het is wetenschappelijk bewezen dat onze zintuigen wennen aan geuren, dus wissel af en toe van parfum om je reukzin te activeren en je favoriete geur opnieuw te waarderen.

11. Verstuif parfum op schone, droge huid

Zorg ervoor dat je huid schoon en droog is voordat je parfum aanbrengt. Resten van zeep, zweet of andere producten kunnen de geur van je parfum beïnvloeden. Een schone huid biedt een betere basis voor het behouden van de geur.

12. Bewaar parfum op de juiste manier:

Zorg ervoor dat je parfumflesje op een koele, donkere plaats wordt bewaard, weg van direct zonlicht en temperatuurschommelingen. Hitte en licht kunnen de samenstelling van het parfum veranderen en de geur aantasten. Bewaar het bijvoorbeeld niet op de vensterbank of in de badkamer.

13. Hydrateer van binnenuit

Wat je eet en drinkt kan invloed hebben op hoe je parfum ruikt op je huid. Voldoende hydratatie, door water te drinken en hydraterende voedingsmiddelen te eten, kan helpen om de geur van je parfum langer te behouden.

14. Parfumeer je accessoires

Naast het aanbrengen van parfum op je huid, kun je ook een beetje op je sieraden, sjaals en zelfs in je handtas spuiten. Deze items kunnen geuren vasthouden en verspreiden gedurende de dag, waardoor je parfum langer meegaat

15. Wees subtiel

Het is verleidelijk om veel parfum te gebruiken, maar soms is minder meer. Vooral als je een sterker geconcentreerd parfum hebt, kan een lichte nevel voldoende zijn. Subtiliteit is vaak de sleutel tot het creëren van een aangename en langdurige geurervaring, zowel voor jou als voor de mensen om je heen.

Dit waren de 15 tips om parfum langer te laten ruiken

Houd er rekening mee dat parfum, zelfs met deze tips, na verloop van tijd vervliegt. Zorg ervoor dat je altijd wat parfum bij je hebt om het gedurende de dag opnieuw aan te brengen. Cleopatra wist al dat geur een krachtig zintuig is, en met deze tips kun jij ervoor zorgen dat je parfum net zo gedenkwaardig is als zijzelf.

Wil je meer weten over parfum? Lees dan onze blog 'wat is parfum'. Wil je graag een koopadvies zien van de beste goedkope dames parfum van 2023 weten? Deze komt binnenkort op de website!